DEVRİYE MEDYA'DA İŞLETMENİZİ DÜNYA'YA TANITALIM GOOGLE ARAMA MOTORLARINDA BİRİNCİ SIRADA ÇIKARIYORUZ TÜM SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA REKLAMINIZI YAYINLIYORUZ WEB HABER SAYFAMIZ WWW.TRAKYATURKHABER.COM VE DEVRİYE MEDYA REKLAM DA TANITIM HABERİNİZİ YAPIYORUZ BUNLARIN HEPSİ AYDA 100.TL.İLETİŞİM:MEDYADEVRİYE@HOTMAİL.COM MEDYADEVRİYE@GMAİL.COM WHATSAPP:0538 089 82 26 ÇEKİN GÖNDERİN YAYINLAYALIM

Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Çalıştayında

 


Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılında öğrenci kayıtlarına başlayacak olan TARIM ALANI için hazırlıkların tüm hızı ile devam etmekte olduğu bildirildi.

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’inde katıldığı, Konya'da düzenlenen Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'nda Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Teknik Müdür Yardımcısı Burcu Yalınız temsil ediyor.

 

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Bakanlığın yeni projesini ilk defa duyuran Bakan Özer, "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

 

"ÖZEL SEKTÖR MESLEK EĞİTİMİNE KATKI VERMEDİ"

Özel sektörün meslek liselerine yönelik çalışmalar yapmadığını söyleyen Bakan Özer, "Nasıl tüm dünyada devlet üretim ve hizmet sektöründen tedrici bir şekilde çekilmişse, Türkiye'de de devlet üretim ve hizmet sektöründen tedrici bir şekilde çekildi. Ama dünyada olup da Türkiye'de olmayan bir süreç yaşandı. Mesela Kıta Avrupa'sına bakın, Uzak Doğu'ya bakın, bu süreçte mesleki eğitim de, özel sektör tarafından devralınmaya, omuzların üzerine yüklenilmeye başlandı. Ama Türkiye'de özel sektör maalesef meslek eğitimi üzerine almak, ona katkıda bulunmak istemedi." ifadelerini kullandı.

 

“MÜDÜR YARDIMCIMIZ YALINIZ ÇALIŞTAYA KATILDI”

Yapılan açıklamanın devamında ise; Tarım Alanında örnek uygulamaların yaygınlaştırılması ve yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ve Laboratuar Hizmetleri alanlarında öğretmen ve öğrenci yeterliliklerinin artırılması, tarım ve gıda sektöründe nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Ülkemizin önemli tarım illerinden biri olan Konya İlinde 27-28 Haziran 2022 tarihleri arasında "Konya Selçuklu Kongre Merkezi"nde  "Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı" düzenlendi. Bu çalıştayda okulumuzu okulumuzu Teknik Müdür Yardımcımız Burcu Yalınız temsil etmektedir. Denildi.

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ 

Hiç yorum yok

Yorumlarınız bizim için önemlidir

Tema resimleri konradlew tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.
/>