DEVRİYE MEDYA'DA İŞLETMENİZİ DÜNYA'YA TANITALIM GOOGLE ARAMA MOTORLARINDA BİRİNCİ SIRADA ÇIKARIYORUZ TÜM SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA REKLAMINIZI YAYINLIYORUZ WEB HABER SAYFAMIZ WWW.TRAKYATURKHABER.COM VE DEVRİYE MEDYA REKLAM DA TANITIM HABERİNİZİ YAPIYORUZ BUNLARIN HEPSİ AYDA 100.TL.İLETİŞİM:MEDYADEVRİYE@HOTMAİL.COM MEDYADEVRİYE@GMAİL.COM WHATSAPP:0538 089 82 26 ÇEKİN GÖNDERİN YAYINLAYALIM

BİLİNÇLİ BİR TOPLUM NASIL OLUNUR.

 


BİLİNÇLİ BİR TOPLUM NASIL OLUNUR.


Sayın okuyucular, değerli hemşerilerim, çağımız bilgi çağıdır. 


İnsanlarımız, çağın gerektirdiği şekilde bilgili olmalı ve her konuda da bilinçli olarak hareket etmelidir... Bilinçsiz hareket eden insan, her konuda kaybeder. Sadece kaybetmekle kalmaz, etrafındakilere de zarar verir. Ama insanoğlu bunun farkında bile olmaz.  


Eğer bir insan bulunduğu toplumda önderlik yapıyorsa, muhakkak ki bilgili olmalı ve diğer insanların bilgilerinden de faydalanmasını bilmeli. Bununla da kalmamalı, sevgi ve saygıda da kusur etmemeli. Hele hele büyüklerine karşı çok hassas olmalı. Bilhassa bu davada hizmet vermiş, toplumda önderlik yapmış insanlara karşı, kalp kırmamalı, biraz da saygılı olmalı..


Ey insanoğlu... "Kuranda Allah'ın emrettiği şekilde"  birbirimizi saymalıyız ve sevmeliyiz. 


Asıl birlik ve beraberliği, saygıyı, sevgiyi, yardımlaşma ve dayanışmayı "Kuranda" bulmuş olacağız... Acaba,  ben Müslümanım diyen kardeşlerimizin yüzde kaçı  "TÜRKÇEYE TERCÜME EDİLMİŞ  OLARAK" (Kuranı okuyarak) kurandaki  Allahın emirlerine, yasaklarına vakıf olduk? Muhakkak azda olsa,  okuyanlarda vardır. 


Bir anket yapılmış. Biz de bu anketten konumuz yazısı itibaren bir bölüm alıntı yapalım dedik.


Dine Bakış Anketi

TÜRKİYE DE 23 İL, 154 İLÇE DE (Ağrı, Aksaray, Artvin, Bayburt, Bitlis, Bolu, Düzce, Elazığ, Giresun, Sinop, Gümüşhane, Kars, Karaman, Karabük, Bilecik, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kütahya, Nevşehir, Osmaniye, Yozgat ve Uşak ) 


5400 KİŞİ İLE YAPILAN:

"Türkiye'de Toplumun Dine ve Dini Değerlere Bakışı Konulu" anket sonucudur.

 %99'u Müslüman denilen ülkemiz insanın;

- %14'ü Allah’a inanmıyor!

- %25'i Meleklere inanmıyo!

- %74'ü Evindeki Kur’an-ı Kerim’i okumuyor!

- %37'si Peygambere, Hz. Muhammed(sav)’e inanmıyor!

- %45'i Kadere (Hayır ve Şerrin Allah’tan geldiğine) inanmıyor!

-%68'i Kur’an’ı Kerim’i Arapça hattından okuyamıyor!

-%75'i Hiçbir Kur’an Kursu’na eğitim almak amacıyla gitmemiş!

-%83'ü Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini hiç okumamış!

-%85'i Cennet'e gideceğine inanmıyor!

-%77'si Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav’in hayatını okumamış!

-%43'ü Hiç camiye gitmemiş.


 Ey kardeşler...  Geç kalmış değiliz. Okuyun. "OKUTUN ! " "Allah Mümin Müslümanlar için, ilk ayeti kerimesi "OKUYUN" olmuştır"... İnsanoğlu okuyunca, her yanlışı ve her doğruyu da , Kurani kerimde bulmuş olacaksınız. Ayrıca her zorluğa ve her güçlüğe karşı da, çözüm önerilerini, bulmuş olacaksınız.


Allahü Teala Kurani Kerimi kullarınıa bu dünyada yaşantılarını, (yapılması ve yapılması) gereken hususları düzene koymak için indirmiştir.


Allah Kulları için bizlere  indirmiş olduğu Kuranı kerimi (kendi dilleri için çevirilmiş  olarak) ve emirlerinin ne olduğunu "TÜRKÇE TERCÜMESİNİ  OKUYARAK VE NE OLDUĞUNU ANLAYARAK OKUMAK" ve her emrini bilmek ve emirleri uygulamak gerekir. 


Bunu yapmadığımız takdirde bir çok bilgiden ve Allahın emirlerinden mahrum olduğumuzu ve cahil kaldığımızı "Müslünan Türklere" hatırlatmak isterim...


Yarın ahirette hesap gününde Allah bizleri  huzurunda hesaba çektiğinde kuranı kerimin emirlerine göre sorgulayacak ve yargılayacak. İşte o gün Allahın huzurunda her şeyi anlamış olacağız. İşte o zaman işin farkına varmış olacağız.


Değerli okuyucularım. Günlük ufak tefek şeylerle uğraşmamalı ve çeşitli entrikalarla birbirimizi kandırmaya çalışmamalıyız.  Birbirimizi sevmesek bile, en azından birbirimize zarar vermemeliyiz.  Ben çok biliyorum, diyenler, bildiklerini başkaları ile paylaşmalı ve birbirlerinin eksikliklerini tamamlamalıdır. Her kim, kim olursa olsun... Bu ise ancak ve ancak yardımlaşma ve dayanışma ile mümkün olabilir.


Ne mutlu Kur'an-ı Kerimi orjinalindende okuyana...


Saygılarımla 


Özkan Hüseyin Sarıcalı

23 Kasım 2021

0090 536 317 80 44

Hiç yorum yok

Yorumlarınız bizim için önemlidir

Tema resimleri konradlew tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.
/>