DEVRİYE MEDYA'DA İŞLETMENİZİ DÜNYA'YA TANITALIM GOOGLE ARAMA MOTORLARINDA BİRİNCİ SIRADA ÇIKARIYORUZ TÜM SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA REKLAMINIZI YAYINLIYORUZ WEB HABER SAYFAMIZ WWW.TRAKYATURKHABER.COM VE DEVRİYE MEDYA REKLAM DA TANITIM HABERİNİZİ YAPIYORUZ BUNLARIN HEPSİ AYDA 100.TL.İLETİŞİM:MEDYADEVRİYE@HOTMAİL.COM MEDYADEVRİYE@GMAİL.COM WHATSAPP:0538 089 82 26 ÇEKİN GÖNDERİN YAYINLAYALIM

DİRENEN KADIN GÜÇLÜDÜR İLKOKUL MEZUNU ÇİFTÇİ NEVRİYE KİTABI ZAİDE'DE GERÇEK HAYATI ANLATIYOR.

  



LÜTFEN VİDEOYU İZLEYİN.

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 2 çocuk annesi Nevriye Cura Gir, gerçek hayatta yaşanmış bir olayın kurgulanarak anlatıldığı Zaide isimli roman kitabı yazdı. Çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan, dönemin şartlarına rağmen ilkokul sonrası okula gitmeyen Nevriye Cura Gir, kitabı yayımlanarak okuyucularıyla buluştu. Yazar Gir, 70’li ve 80’li yıllarda yaşamış göçmen bir kızın yaşadığı zorlu bir hayatı anlatıyor.


ÇİFTÇİLİK YAPIYOR

Gerçek adı Hamiyet olan Nevriye Cura Gir Düzce Çilimli ilçesinin Yeni Vakıf köyünde doğdu. Üç erkek iki kız kardeşin en küçüğü olarak büyümüştür. 2000 yılında Edirne Keşanlı Mesut'la evlenerek Kocaeli Darıca'ya yerleşmiştir. Sıla ve Vatan adında iki çocuk annesidir ve şehirde yaşadığı halde köyüyle bağlantısını koparmamış, hala aktif çiftçilik yapmaktadır. Nevriye, tarlada tohum, gübre saçar, traktörle çift sürer, çapa yapar, inek sağar, yemek yapar, bulaşık, çamaşır yıkar... Şehire döndüğünde ise ev işlerinin yanı sıra aktif siyasetle ilgilenir, alır eline bayrağını sokaklarda dolaşır, halkla iç içedir ve sivil toplum örgütlerinde çalışır. Çocuklarının vatana, millete hayırlı, Cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler olarak yetiştirmek için mücadele veren Nevriye bunların yanı sıra daha kitaplaştırılmamış öyküler, denemeler yazarken hayali olan ilk romanı Zaide'yi yazmıştır.


İLKOKUL MEZUNU

 İlkokul mezun olan Nevriye ortaokul diplomasını dışarıdan sınavlara girerek almıştır. Zaide'yi yazarken ise öyle bilgisayar gibi teknolojik imkânlardan faydalanmamış, önce geçmişe dair küçük küçük notlar almış daha sonra yöresel dil olan şiveyle mevcut olduğu kitabın tasvirini, kurgusunu Yaparak yazıya dökmüştür. Nevriye, okurlarının elinden bırakmak istemeyeceği, ağlarken güldüren ve gülerken düşündüren dev eserim dediği kitabını hiç üşenmeden isteyen herkese imzalayıp kargoyla gönderiyor. "


KÖYÜNE KÜTÜPHANE AÇACAK

Yazar "Birinci hayalim kitabımı (Zaide) yazdım, şimdi ikinci hayalim kitaptan elde edeceğim gelirle köyümüze kütüphane yaptırabilmek inşallah muvaffak olurum" diyor ve kütüphane çalışmalarına başladığını belirtiyor. Amacı Anadolu kadınının okumuş kültürlü ama aynı zamanda köklerinden kopmaması olduğunu belirtiyor ve devam ediyor


DİRENEN KADIN GÜÇLÜDÜR

Aslında biz kadınlar istersek taş üstünde taş koymaz, taş taş üstüne koyar kaleler inşa eder, kadınlar hayat maratonun da düşerse düştüğü yerden daha kuvvetlenmiş kalkabilsin hiç bir zorlukta pes etmesin, dirensin, direndikçe kadın daha da güçlenecek ayakları yere sağlam basacak öz güveni artacak üretecek, tüketecek... Gör bak o zaman Dünya nasıl güzel bir Gezegen olur. Haydi, kadınlar ayağa kalkın pes etmek yok hayallerinizin peşinden koşun inanın ki başaracaksınız... "


GERÇEK HAYATI ANLATIYOR

Yetmişli ve seksenli yıllar arasında kırsalda yaşanmış göçmen kızı Zaide'nin dramatik zorlu aşkını anlatıyor kitap o zamana dair kadın erkek eşitsizliğine dikkat çeken Roman; okuma-yazma yeni yeni peyda olduğu zamanlarda kız çocukları okumaz algısını yıkıp aşkı uğruna kadının gücünü direnerek gösteriyor.  Zaide Tek suçu yaşıtı olan bir genci sevmek olan genç bir kızın, emek verdiği ve çilelerini, kahırlarını göğüslediği ailesinden akıl almaz bir biçimde işkencelere varan derecede şiddet görmesi ve tüm gördüğü kötü muamelelere karşın, sevdasından ödün vermeyen ve her fırsatta çocukluk aşkına kavuşma çabası gösteren bir kızın hikâyesidir Zaide. Kitabın içinde ki olaylar gerçek yaşanmış olaylar fakat birçok kişilerin yaşanmışlıklarını alıp Zaide'nin üzerinde kurgulanmıştır o zamana dair kültürel zenginlikleri olan bu kitap beklenmedik bir sonla bitiyor. Bir solukta okunacak romanı (Zaide) mutlaka okunmalısınız.

Hiç yorum yok

Yorumlarınız bizim için önemlidir

Tema resimleri konradlew tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.
/>