DEVRİYE MEDYA'DA İŞLETMENİZİ DÜNYA'YA TANITALIM GOOGLE ARAMA MOTORLARINDA BİRİNCİ SIRADA ÇIKARIYORUZ TÜM SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA REKLAMINIZI YAYINLIYORUZ WEB HABER SAYFAMIZ WWW.TRAKYATURKHABER.COM VE DEVRİYE MEDYA REKLAM DA TANITIM HABERİNİZİ YAPIYORUZ BUNLARIN HEPSİ AYDA 100.TL.İLETİŞİM:MEDYADEVRİYE@HOTMAİL.COM MEDYADEVRİYE@GMAİL.COM WHATSAPP:0538 089 82 26 ÇEKİN GÖNDERİN YAYINLAYALIM

NİÇİN AZERBAYCAN'DA BATI TRAKYA ( ÖZKAN HÜSEYİN.)

 


“Azerbaycan’da Batı Trakya  Adlı” yayımlanan kitabımız Azerbaycan ve Tük Devletleri Tarafından çok ilgi gördü.  Kitabımız ilk anda Azerbaycan'da çok ilgi gördü. Bir anda kitabımız Azerbaycan'daki tüm kütüphane  raflarında yerini aldı ve meraklı okuyucuları ile tanıştı. Ayrıca Üniversiteler dahil tüm okul kütüphanelerinde ve diğer kurumların da kütüphanelerinde yerini almış oldu... 

Ayrıca, Azerbaycan Devleti’de Kitabımıza sahip  çıkarak, Kitabımız, “Devlet  Milli Kütüphanesinde” yerini almış oldu. Bizden çok sayıda kitap talep edildi. Fakat kitabımız çok kısa zamanda tüketildi. Şu anda dahi isteseniz elimizde tek kitap bulamazsınız. 


Bu soruna Azerbaycan Devlet Milli Kütüphane çalışanları bir çare bulmuşlar.  Kitabımızı PDF yaparak “Azerbaycan halkına ve Tür Dünyası sitelerinde” hizmet olsun diye kendi sitelerinde yayınladılar. Bana da bir PDF ve teşekkür name gönderildi. Bende bu PDF i  tüm dünya guruplarının, sitelerinde paylaştım. Bu çalışmalarımız sayesinde şu anda Dünya çapında Batı Trakya Türklerini tanımıyan “Türk Dünyası” Mensupları da dahil Batı Trakyayı Tanımıyan kalmadığını tahmin ediyorum.

Şu anda kendi kendime diyorum ki, Batı Trakya Türkleri kendi davalarına veya kendi davaları için hizmet edenlere neden bu kadar duyarsız kalıyorlar hiç önem de veremediklerine hiç de anlam veremiyorum. Bunu da anlamış değilim. 

Tabiki, herkes değil. Bir çok kişiler hariç. Sevenlerimiz,sayanlarımız da, çoğunlukta. Adımıza makaleler, şiirler destanlar, besteler, ödüller vs. şu anda hiç kimseye nasip olmayan  Ödüller, Madalyalar ve bir çok güzelliklerle bizleri onure edenler de çoğunlukta... 

Aslında bizler hiç bir kimseden  iltifat, sevgi, saygı ve nede maddi yardım etmelerini beklemiyoruz. Allah rızası içi davamız  uğruna, ”Sazımız ve Sözümüzle” yola çıkmış bir sadece bir “Kültür  Elçisi” olan neferiz. Sadece Kültürel faaliyetler sergiliyoruz. Bunun yanında Batı Trakya Türklerinin kültürel değerlerini ve sorunlarını da anlatıyoruz.

Bu gayretlerimiz sayesinde Türkiye ve Türk Dünyasında Batı Trakya Türklerini tanımayan insanların olduğunu sanmıyorum.

Hele Hele Türkiye de Edirne'den Kars'a, Iğdır, Van, Erciş,  Urfa, Suruç, Gaziantep, Antakya, Tarsuz, Diyarbakır, Bismil, Eğil, Sivas, Kayseri vs.  gibi İl ve ilçeleri Yörük Türkmen Çerçevesinde yapılan tüm etkinliklerde yer aldık.  Saz çaldık, türkü söyledik,  Kahramanlık  türküleri ve Batı Trakya Kültürünü tanıttık. Ayrıca  sorunlarını anlattık. Batı Trakya yı tanıttık.  Bu çalışmalarımızı da ayrıca  bir kitapta topladık. 

Merak edenler olur diye, meraklarını gidermek için İsmini de buradan Müjdeleyelim.... “Türkiye’de (Anadolu'da) Adım Adım Batı Trakya Türk İzleri”

Anlamayanlar için biraz olsun anlayacakları dilden konuşacağım...

Şimdi  biz yine Kitabımızdan söz edelim...

“Niçin Azerbaycan’da Batı Trakya“

Yeni kitabımızın 2. Baskısı bu isimde olacak, kitabımızda  Azerbaycan’da Batı Trakya Türklüğüne gönül vermiş, destanlar, şiirler ve makaleleri yer alacak.

Niçin mi, Azerbaycan Rus esaretinden  kurtulup devlet olduktan sonra Azerbaycan Matbuatında (Basınında) Bakü Ünversitesinde görev yapan Prof. Dr. Vagıf Sultanlı isminde bir bilim adamına  görev verdik. Bahse konu arkadaşımız Azerbaycan genelinde Batı Trakya Türkleri hakın araştırma yapmış ve tek bir kelimeye dahi rastlamamış. 

Prof. Dr. Vakıf Sultan'lıyı Münih'teki  kısa Adı BATTAM olan, Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi olarak  kendisine görev verdik ve Münih'e  de davet ettik. Münih’te Batı Trakya ile ilgili bir konu bulamadığını söyledi. Azerbaycandaki güncel konular hakkında kongremize katılan diğer Bilim adamlarını bilgilendirdi.

Gün geldi Gence Üniversitesi ve  Beynel Halk İlim Merkezi Tarafından Azaycan’a davet edildik. Davet üzere belirlenen tarihte Azerbaycan’a gittik. 

Gence Üniversitisesinde Fahri Doktora törenimiz yapıldı. Gence üniversitesi öğrencileri de bu salonda yer aldı. Batı Trakya ve Batı Trakya Türklerinin Kültürel değerleri ve sorunları hakında bir birifink verdim. Böylece  Batı Trakyayı tanıtma hareketimizi burada ateşlemiş olduk.

Sonraki gün Bakü'de faaliyet gösteren “Atatürk Kültür Merkezini” ziyaret ettim.  Ziyaret esnasında elimdeki Batı Trakya Türklerini tanıtan belgeleri verdim. 

Onlarda Kurumları  adına çıkarılan, ATATÜRK adlı dergide yayımlamışlar. Bu dergideki yazımız da Azerbaycan'da Batı Trakya Türklerinin tanıtımında büyük katkısı oldu. Kendilerinden Allah razı olsun diyor ve teşekkür ediyoruz.

Azerbaycan'daki kurum ve kuruluşlarımız ile irtibatımız hiç eksik olmadı. Her sene Batı Trakya konulu etkinlikler düzenledik.

Böylece sayemizde Azerbycan'da Batı Trakya’yı  ve Batı Trakya Türkleri tüm Azerbaycan da tanıtılmış oldu...

İşte Kitabımızın ismini de onun için “Azerbaycan’da Batı Trakya” oldu.

Böylece bu kitabımız sayesinde, Azerbaycanlılara Batı Trakya’yı, Batı Trakya’lılara da Azerbayca’nı, Azerbaycan ve Batı Trakyalı olmayan okuyucularımıza da, hem Batı Trakya Hem de Azerbaycan'ı tanıtmış olduk.

Bu  tanıtma süreci, 2009 dan 2023’e  kadar devam etti ve irtibatımız halen devam etmekte ve edecektir de.. 

Su anda Azerbaycan'da Özkan HÜSEYİN SIRACALI deyince Akla Batı Trakya geliyor. Batı Trakya Konusu konuşulunca da, Özkan Hüseyin akla geliyor..


Devam edecek.

Şimdilik yazıma Almanya Münüh’te 60 tane Türk derneğin birleşmesiyle Kısa Adı TÜDEK olan “Türk Dernekleri Konfederasyon Kurulu” Başkanı olan Enis Baştanoğlu’nun sözüyle bitiriyorum.

Enis Baştanoğlu Diyor ki!

Şöyle bir düşündümde , eğer Özkan Hüseyin doğ masaymış, “Batı Trakya Türklerinin Mücadelesi diye bir mili dava olmayacakmış...  Helal sana Hocam!

ENİS BAŞTANOĞLU  25 Kasım 2021

Saygılarımla

Fahri Pof. Dr. Özkan Hüseyin SARICALI 

29 Ekim 2023

Hiç yorum yok

Yorumlarınız bizim için önemlidir

Tema resimleri konradlew tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.
/>