DEVRİYE MEDYA'DA İŞLETMENİZİ DÜNYA'YA TANITALIM GOOGLE ARAMA MOTORLARINDA BİRİNCİ SIRADA ÇIKARIYORUZ TÜM SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA REKLAMINIZI YAYINLIYORUZ WEB HABER SAYFAMIZ WWW.TRAKYATURKHABER.COM VE DEVRİYE MEDYA REKLAM DA TANITIM HABERİNİZİ YAPIYORUZ BUNLARIN HEPSİ AYDA 100.TL.İLETİŞİM:MEDYADEVRİYE@HOTMAİL.COM MEDYADEVRİYE@GMAİL.COM WHATSAPP:0538 089 82 26 ÇEKİN GÖNDERİN YAYINLAYALIM

Uzunköprü'de Korona’da tatil biti mi? Tedbirler alınmazsa artış devam edecek




 Salgının bayram dönemlerinde artış gösterdiğine dikkat çekilmiş, sayıca artan vakalar hatırlatılarak dokuz günlük bayram tatilinde maske ve mesafeye vurgu yapılmıştı.

 

Koronavirüs Pandemisi tam bitti derken bayram ve yaz tatilinin gelmesiyle 5 kat artan vakalar sonrası aşılarda hatırlatma dozları yapılması yeniden gündeme geldi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın haftalık Kovid-19 verilerinde vaka sayılarında artışın devam ettiği gözlemlendi. Son günlerde kırmızının durmadan arttığı bölgemizde yetkililerin tedbirlerin alınması konusunda her hangi bir çalışma yapmaması gözlerden kaçmıyor.

 

Uzunköprü’de son zamanlarda artan toplu eğlenceler ve araçlarda yolcu yoğunluğu en büyük etkenlerin başında geliyor.

 

İlçede belli bölgelerde artış çok fazla. Çok hızlı bir yükseliş var. Acilen birtakım tedbirler alınması gerekiyor.

 

KORONA’DA TATİL BİTTİ Mİ?

Bayram sonu Sağlık Bakanlığının hatırlatma aşısı uyarısı sonucu Uzunköprü’de vatandaşlar randevularını alarak aşılarını olmak için sağlık kuruluşlarına gidiyor.

 

Kurban Bayramı'nın 9 gün olmasıyla birlikte sıcak yaz günlerinde vatandaş deniz kıyılarını doldurdu. Artan toplu eğlenceler ve araçlarda yolcu yoğunluğu en büyük etkenlerin başında geliyor. Yapılan tüm uyarılar Türk halkının rehavete düşmesine engel olamadı. Kurban kesim yerleri, bayramlaşma törenleri, kutsal topraklarda gerçekleştirilen hac ibadeti ve sahil kesimlerindeki yoğunluk salgına adeta yeniden davetiye çıkarttı. Bitti bitiyor salgını tam uğurluyoruz denilirken pandemiye yeniden kapı aralandı. Şubattan ayı itibariyle pandemi de ciddi bir sönümlenme gördüklerini uzmanlar, “Tedbirlerin kaldırıldığı Mayıs ayının sonundan Temmuz ayının başına kadar vaka sayılarında belirgin artış görmeye başladık. Bu artış hızı son iki hafta içerisinde daha da belirgin bir hale geldi. Yalnızca Temmuz ayı içerisinde vaka sayılarında iki katlık bir artış meydana geldi. Haziran ayından bu yana da vaka sayılarında 4 katlık bir artış söz konusu. Bu rakamlar yalnızca gönüllü PCR testi yapanların kişilerin sayısı. Her halükârda ciddi bir artışın ortaya çıktığını görmekteyiz" dedi.

 

ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR AŞILANMALI

Tedbirlerin hızlı bir şekilde ve kontrolsüz tarzda ortadan kaldırılmasının vaka sayılarında artışa neden olduğunu belirten uzmanlar, "Maske takma ve kullanma zorunluluğunun kaldırılması vaka sayısındaki artışla doğrudan etkileyen unsurların başında yer almaktadır.  Özellikle insanların yoğun olarak bir arada olduğu toplu ulaşım, kapalı ve kamusal alanlarda maske zorunluluğun devam etmesi gerektiğini de belirttik. Tabip Odası olarak bu kararın başından beri hatalı olduğunu defalarca ifade vurguladık. Aşılanmamış olan 5-11 yaş gurubu arasındaki çocukların mutlaka Eylül ayına kadar aşılanarak bağışıklık kazandırılması büyük önem taşıyor. Bu yaş gurubundaki çocuklar aralarında Covid-19 hızlı bir şekilde yayabiliyor ve okuldan da evlerine bu virüsü taşımış oluyorlar. Öte yandan hassas yaş gurubu dediğimiz 65 yaş üstü vatandaşların tekrar aşılanması gerekmektedir. Bu yaş gurubu enfeksiyona karşı daha hassas olmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

'Tedbirler alınmazsa artış devam edecek'

Vaka sayılarındaki artışlarının önüne geçilebilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın ivedilikle maske kullanımı tekrar zorunlu tutması gerektiğini belirten uzmanlar, "Önümüzdeki 15 gün içinde vaka sayılarında ciddi bir artış bekliyoruz. Bu nedenle maske kullanımın yanı sıra PCR testlerinin tekrar ücretsiz olarak yapılması gerekmektedir. Yurt dışı seyahatlerinde ülkeye giriş ve çıkışlarda PCR testi tekrar uygulanmalıdır. Önümüzdeki kış dönemine hazırlık yapılması için aşı stoklarının kontrol edilerek eksikliklerinin tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.

 

REHAVET SAYILARI YÜKSELTİYOR

Covid-19’un, vatandaşlar tarafından kanıksandığını bu nedenle de tedbirler konusunda dikkatsiz davrandığını belirten uzmanlar, “Aşılamayla beraber düşen vaka ve ölüm sayıları vatandaşlarımızda Covid-19’un neden olduğu tedirginlik ve endişesini ortadan kaldırdı. Haliyle bu rehavet ortamı da vaka sayılarını tekrar yükselmesine neden oldu. Özellikle tatil sezonu dolayısıyla ülkemizin ve dünyanın farklı noktalarından gelenler tatil bölgelerinde bir arada ve çok ciddi yoğunluk var. Bayram tatili dönüşünde bu kişiler virüsü geldikleri bölgelerde de yayacaklar. Özellikle de risk grubu olarak tanımladığımız bağışıklık sistemi zayıf, yaşlı ve akciğer, kalp gibi kronik hastalıkları bulunan kişiler için tehlike katlanarak artıyor. Bunun yanında virüs de sürekli değişime uğruyor. Dolayısıyla bu noktada bazı önlemlerin alınması gerekir. Şu anda hastaneler dışında, uçak, otobüs, tren gibi tüm toplu taşıma araçları ve tüm kalabalık ortamlarda maske kullanımı zorunluluğu bulunmuyor. Tedbirler alınmadığı takdirde Covid-19 vaka sayılarının çok daha hızlı artma riski var. Vatandaşların kendi sağlıkları için zorunlu olmasa dahi toplu ulaşım, hastane, kapalı alanlar gibi yerlerde maske kullanmak önem arz ediyor" diye konuştu.

KAYNAK GÜRSES GAZETESİ

Hiç yorum yok

Yorumlarınız bizim için önemlidir

Tema resimleri konradlew tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.
/>